2012. június 15., péntek

Telnek a napok

Grafitom továbbra is kedvesen (igen, ez rá a legjobb szó) tűri, hogy napjában többször krémet rakjak a szemeibe és csepegtessem neki a műkönnyet. Úgy látom sokszor nem is lenne rá szüksége, mert amit becsöppentem, már tolul is ki és folyik le a szőrén. Ilyet a kezelés kezdetén nem tapasztaltam. Ez a saját könnytermelés beindulása miatt lehet. :-)
A kezelések alkalmával segítőkész, nem hátráltat. Szépen tartja a fejét, szinte belesimul a tenyerembe. Nagyon megható hogy mennyire bízik bennem.

Egyetlen dolog amit sajnálok, hogy a kezelésektől, a sok krémtől annyira elcsúnyult, tapadós lett a szem környéke és a szemöldöke... Gyakrabban nem fürdethetem mert nem tesz jót a bőrének, a szemnél egyébként is nagyon kell vigyázni a samponozással, a ragacsos szőrbe pedig a por és a kosz még könnyebben beleragad és ki sem pereg. 
Kutya szokás szerint gyakran dörzsölgeti mellső lábaival a pofáját, szemét, így természetesen a lábszára is úgy néz ki, mintha most jött volna egy jó kis dagonyából.
Ezen a fotón kissé szomorkásnak tűnik, de mindössze csak bamba, mert épp a délutáni szunyálását szakítottam meg a fotózás kedvéért... de már alszik is. :-)
Szörnyen szégyenlem, hogy szegény ilyen lepukkantul néz ki és ezt még tetézi, hogy 10 napot még ki kell bírnia a nyírásig. (Most, hogy visszajön a meleg, lehet vizeznem kell majd a séták előtt a veterán lédyt, mert egyébként is hamar lefullad a hőségben, de így hogy a bundája sem éppen nyári kivitel, még inkább melege van.) 
Reggel a hűvösben vígan, peckesen kapkodja mellettem a lábait, de délben és kora este eléggé kelletlenül poroszkál. Volt már, hogy ölbe kellett hazahozzam, mert két saroknyira lecövekelt egy óriási fa hűs árnyékában és onnan tapodtat sem mozdult. :-( (Mint egy miniatűr szürke szamár) :-D
Egyszóval figyelembe kell vennem, a külső ingerekre adott válaszait (nevezzük nevén: időskori rigolya) és bizony alkalmazkodnom kell hozzá, sőt előre kell gondolkodnom. 
További szép napot kívánok minden kedves olvasómnak :-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése