2011. július 3., vasárnap

Nyaralás

Grafit a fonyódi egy hetes nyaralásunk alatt is hozta formáját. :-)
Természetesen nem hagytuk itthon őt, sikerült olyan szállást találnunk ahová vihettük a teljes pereputtyot.
Szeret autóban utazni és ez most, az 1-2 órás autóutakon is bebizonyosodott. Befészkelődött a kosárkájába és csak akkor kelt ki belőle, ha megállt az autó és szedelőzködni kezdtünk.
Városnézésekre, vízimalom megtekintésre, erdei sétákra, sümegi várlátogatásra, a tihanyi apátsághoz boldogan elkísért minket, egyébként nyugodtan várt ránk az árnyékban hagyott autóban (vagy valamelyikőnk felügyeletében a szabadban), amíg megnéztük a tapolcai barlangtavakat, vásároltunk, vagy múzeumot látogattunk.
Semmi gond nem volt vele a nyaralásunk alatt, tökéletesen alkalmazkodott mindig.
A megszokott időpontokat (reggeli kelés, reggeli, vacsora) ugyanúgy megtartottuk, és bizony a nap végére rendesen elfáradt az öreglány a napi sétáktól, utazásoktól. :-) Este már csak a kosarát kereste, befeküdt és aludt reggelig.
A szobában, ahol aludtunk és ő is helyet kapott. A sötétítő függöny jól kizárta a reggeli fényt, így a mi kis vaksi kutyánk nem toporgott reggel fél hatkor, hogy szeretne sétálni, mint az itthon szokásává vált.
Itthon ugyanis a szobánkon kívül alszik és már a kora reggeli napfény a parkettára ömlik. Ezt még a szürkehályogos szemeivel is érzékeli és elkezd ki be sétálni a szobánkba/ból, miközben a körmei mint apró gyöngyök kopognak a parkettán... Erre ki ne ébredne fel? A kis diszkrét! :-)
Nos, most, hogy újra itthon vagyunk, újra peregnek a reggeli "gyöngyszemek" a parktettán :-)
Mikor hazaértünk, látszott rajta az öröm: Végre itthon.
Talán végig félt, hogy nem hozzuk haza? Ki tudja mi járt a kis fejében. Most alszik itt mellettem a földön a párnáján, szuszog, morog, fel-felhúzza a bajszát, lába moccan, horkol... szeretni való kis jószág. :-)
Képek lesznek majd természetesen...

3 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekelne az a kutyabarát szálláshely Fonyódon. Van egy 3,5 éves kis keverék kutyánk, akit nem tudnánk és nem is akarnánk otthon hagyni. És ha még egy szobában is alhatna velünk! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szilvi, ezt az üdülő apartmant a férjem munkatársa bocsátotta a rendelkezésünkre, kivételt téve velünk, mert egyébként "nem kutyás" a szállás... :-( Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. Tudom, mennyire nehéz kutyás szállást találni! :-(

    VálaszTörlés
  3. Ó, köszi szépen. Szeptember-októberre tervezzük a kirándulást, majdcsak találunk valamit.

    VálaszTörlés