2012. október 1., hétfő

Haladunk a korral

A nyár szépen csendben, komótosan telt. A mindennapi séták folytatódnak.
Az öreglányt nagyon megviselte a hőség, sokszor feküdt "békában" pihegve a parkettán vagy az étkező kövén.
A reggel 6 órás sétákat még fitten vette, szívesen jött, de délben és este araszoltunk csak az út porában. Ilyenkor 5-10 percre vittem csak ki a hőségbe, de látszott rajta, hogy teljesen leszívja az energiáját a napsütés.

Az egyik általános orvosi vizsgálat alkalmával szóltak, hogy bár ebben a korban (15 éves lesz novemberben) már természetes a szívzörej, azért el kéne vinni egy szív ultrahangra, hogy megállapítható legyen a probléma súlyossága és hogy esetleg gyógyszeres kezeléssel támogatható legyen, ha szükséges.
Remélem ebben a hónapban a szemvizsgálattal egy napon, emberi időben kapunk majd időpontot az ultrahangra is... Ezek nem kis költségeket jelentenek, mert egy-egy vizsgálat, vagy kontroll az egyetemen 8 - 8.000.- forintba kerül. :-(

Most, hogy elérkezett az ősz, Grafit szívesebben tesz hosszabb sétákat, kicsit fittebb, mozgékonyabb lett. A  bundáját egy ideje nem nyírtam meg, csak igazítgatom alkalomadtán, hogy csinos legyen, de télire elég hosszúra szeretném hagyni, hogy ne fázzon. Ugyan benti kutya, de az egészségügyi sétákra bizony ki kell menni a mínuszokba és hiába öltöztetem fel majd melegen, ha rövid a szőre, hamar átfázik, ez pedig nem tenne jót neki.

A szemét továbbra is krémezni és cseppenteni kell, de ez már napi rutinná vált, nem jelent problémát. A szeme szép fényes, csillogó, mintha egészséges lenne. :-)

Az elmúlt hónapokban sok fotó készült róla, melyek közül párat most megosztok veletek. :-)
0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése