2011. március 5., szombat

Első hét

Grafitot egy hete kaptuk, szombaton.
Hétfőre egyezettem időpontot nagyra becsült állatorvosunkkal, Dr Winter Gáborral, hogy véleményt mondjon a kutyus általános állapotáról.
A diagnózis nem volt rosszabb a várnál. A kutyus fülét még 2-3 naponta tisztítani kell folyadékkal, mert a korábbi súlyos fülgyulladástól a hallójárat összeszűkült, nehogy újra fertőzés alakuljon ki benne.
Az orvos szerint nem sok mindent lát a mi világunkból Grafit. Mindkét szemén szürkehályog ül, mely valójában a szemlencse elhomályosulása.



A színek és a formák a betegség súlyosbodásával elmosódnak, lassan pedig az egész világ esőfelhő mögé kerül.

Az orvos szerint műthető lenne, de lényegében amíg a kutyának jó a szaglása és a hallása, a látás nélkül is teljes életet élhet. (Gondolom elég költséges is lenne a szem műtét)
Grafit élelemezésével kapcsolatban megállapodtunk abban, hogy addig, amíg szép formás nem lesz, addig többször, nagyobb mennyiségű tápot kap, mint egyébként az a súlya alapján szükséges lenne. Napjában többször sétáltatjuk, hogy az izomzat is jól fejlődjön.
A napok szépen telnek. Én teljesen elégedett vagyok. Grafit jól nevelt, simulékony, kedves kutyus. Rendkívül szereti a pocakját (ezt nem is csodálom).
A rendszeres foglalkozásnak, sétáknak, simogatásoknak és ételosztásnak a velejárója, hogy Grafit lényegében az utánfutóm lett.
Amerre megyek, arra jön ő is. Ha bemegyek a nappaliba, leülök a tűznél, odagömbölyödik hozzám. Ha a konyhában vagyok, térül, fordul, néz, ellenőrzi a tálkáját.
Ha a gépnél dolgozom, ideheveredik a lábamhoz. Hűséges kis jószág, én nem is értem, hogyan bánhatott el vele ilyen rútul a korábbi gazdája!? :-(
Nem messze tőlünk van a Vakvezető Kutyakiképző Iskola, az ő kerítésükön láttam egy hirdetést. Kutyakozmetikus...
Csütörtökön délelőtt hívtam a számot és egy kedves női hang még aznap 13 órára adott is időpontot nekünk :-)
Amikor megérkeztünk, igazán bizalomébresztő látvány fogadott, egy gyönyörű só-bors közép schnauzer távozott éppen a gazdájával. Csodálatosan kozmetikázva. Uh! Megkönnyebbültem, jó helyen járunk! :-)
Grafit szépen fajta formájának megfelelően meg lett nyírva. Füle tisztítva, körme levágva. Utána fürdés, szárítás, egy-két igazítás... éééés a végén: Kutyaparfüm jöhet?
Mekkorát változott a világ? Kutyaparfüm?
3 illat közül választhattam:
  • Tuttifrutti
  • Kókusz
  • Jázmin

Maradtam az utóbbinál és nem bántam meg. Grafit nem ellenkezett, nem viselkedett másként, nem irritálta.
A kozmetikus antiallergén, színtelen, szagtalan termékeket használt, így a parfüm a végén tényleg csak egy kis plussz volt. :-)

Grafit még nincs igazi formájában, de úgy gondolom, a maximumot hozta ki belőle a kozmetikus. :-)
Nagyon csinos kislány lett.


Korábbi, a menhelyre kerülésekor készült TÉNYképeket, melyek rám oly nagy hatást gyakoroltak, IDE kattintva megnézhetitek.


A törpe schanuzerről, a fajta jellemzőiről ITT olvashattok.


4 megjegyzés:

  1. Tényleg csinos kis hölgy:)
    A korábbi gazdája bántotta szegényt?

    A kutyaparfümről most hallok először - nem semmi:))

    VálaszTörlés
  2. Kedves m!
    Nem tudom nézted-e a menhelyes képeket? Grafit nagyon súlyos fülgyulladással (bűzlött tőle az egész kutya), csont soványan, vemhesen került a Noéhoz. Állítólag az addigi gazdája adta le. Valószínűsíthető, hogy tenyésztésre használta és ketrecben tartotta, kevés ételt kapott.
    Valószínűleg volt még korábbi gazdája, aki mellett jó dolga lehetett, mert szépen utazik autóban, gyönyörűen jön pórázon láb mellett és a lakásban is tökéletesen viselkedik. Szerencsére nagyon stabil idegrendszerű, bár tapasztaltam, hogy hirtelen mozdulatra összerezzen és hunyorog. Tőlünk nem kell tartania, soha nem fogjuk megütni. :-)

    VálaszTörlés
  3. Mi pont mára kaptunk időpontot a kutyakozmetikába, kíváncsi leszek a végeredményre!
    /Briard keverék a Fáni/
    :)
    A kutyaparfüm nekem is új, de hátha nekünk is szerencsénk lesz kipróbálni...
    :)

    VálaszTörlés
  4. Mónika, csinálj majd előtte és utána képeket! Nagyon kíváncsi vagyok rá! :-)

    VálaszTörlés